Локальні мережі для бізнесу

А ви знали що правильна побудова локальної мережі на підприємстві чи в офісі є одним із чинників успіху вашого бізнесу? Адже саме вона забезпечує ефективну роботу різних відділів завдяки миттєвій передачі файлів гігантського обсягу з різних пристроїв.

Що таке локальна мережа?
Локальна мережа (LAN) – це об’єднання декількох пристроїв, що розміщені на одній території, наприклад, в офісі чи будинку.
Локальна мережа сформована у вигляді кабельної системи, що об’єднує одну або декілька будівель. Вона може бути, як малою, так і великою: від домашньої мережі з одним до корпоративної із декількома користувачами.
У ній вже знаходиться активне мережеве обладнання: кабелі та комутатори, точки доступу, маршрутизатори, що забезпечує з’єднання та підключення пристроїв до внутрішніх серверів, вебсерверів.

Чому варто підключити локальні мережі?
Зручність, так як співробітники можуть миттєво сконтактувати через телефон, електронну скриньку, відеозв’язок всередині відділу.
Економія, що вимагає лише одного фахівця для управління локальної мережею. Адже все обладнання компанії буде об’єднуватися в одну систему, що забезпечує оперативну обробку інформації без помилок і втрат.

Що зміниться після підключення локальної мережі?

  1. Швидкий і безперебійний потік передачі й обміну інформацією між користувачами персональних комп’ютерів.
  2. Надійний захист корпоративних даних і ресурсів, конфіденційної інформації.
  3. Використання спільних ресурсів периферійних пристроїв.
  4. Контроль доступу користувачів до мережі.
  5. Зручність і взаємозамінність компонентів.

Кому необхідно встановити локальну мережу?

  1. Офісні приміщення
  2. Промислові підприємства, фабрики та заводи.
  3. Громадські заклади, що мають великий потік користувачів.
  4. Компанії, що займаються зберіганням й обробкою даних.
  5. Домашні мережі.

Перед встановленням локальної мережі наші фахівці розробляють детальний план впровадження послуги, де зазначають типологію та структуру мережі, розташування пристроїв і комп’ютерних розеток. Окрім того, ми враховуємо зовнішній вигляд приміщення, як: висота стелі, загальна площа, розташування робочих пристроїв, які під’єднуються до мережі.

Які етапи проєктування локальних мереж?

  1. Складання технічного завдання із зазначенням загальних вимог до локальної мережі: загальна довжина кабелю від порту на кінцевому пристрої до комутаційної панелі. Крім того, зазначається технологія підключення та розташування персональних комп’ютерів, характеристики серверів і джерел безперебійного живлення.
  2. Узгодження технічного завдання зі замовником. На цьому етапі погоджуємо додаткові витрати або деякі обмеження по проєкту до найточніших деталей.
  3. Проєктування локальної мережі. Формуємо детальні плани приміщень, на яких вказуємо кількість розеток і портів, комутаційний центр і лінії прокладки кабелів.

“Колумбус” у найкоротші терміни забезпечить реалізацію проєкту з розробки локальної мережі на підприємстві. Так, як локальна мережа є не тільки провідна, але й безпровідна, то ми можемо спроектувати безшовну mesh мережу Wi Fi, де співробітники матимуть змогу переміщатись по офісу автоматично, переключаючись з точки на точку без розриву зв’язку на своєму пристрої.
Крім того, наші спеціалісти займаються гарантійним обслуговуванням, налаштуванням і підтримкою працездатності 24/7.

Виникли додаткові запитання щодо підключення?
Телефонуйте за номером 0800 607 407
Будемо раді допомогти!